Logo de la Diputación de Castellón Logo de Promoció Ceràmica

Actualidad

La Diputació de Castelló i el govern de la província de Reggio Emilia aniran junts per a defensar la indústria ceràmica davant la Unió Europea

La Diputació de Castelló i el govern de la província de Reggio Emilia aniran junts per a defensar la indústria ceràmica davant la Unió Europea
30 de Septiembre de 2022

Donades les seues similituds econòmiques, industrials i de nombre d'habitants, ambdues institucions compartiran experiències i iniciatives en matèria de turisme i altres àrees

Bolonya, 29 de setembre de 2022. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha reunit amb el president del govern de la província de Reggio Emilia, Giorgio Zanni, amb el qual ha acordat emprendre accions conjuntes davant la Unió Europea per a la defensa del sector ceràmic espanyol i italià. Ha sigut en una trobada en la qual també ha sigut present el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, celebrat en la seu del govern de la província, l'equivalent de les diputacions a Espanya.

L'objectiu de tots dos presidents és aconseguir que la Unió Europea arbitre mesures que ajuden a pal·liar els greus efectes que està tenint sobre la indústria ceràmica el desmesurat increment dels preus energètics i, molt especialment, la factura del gas. Els presidents també demanaran protecció per al sector enfront de la competència deslleial que practiquen tercers països on no es respecten les limitacions a les emissions de CO₂ a l'atmosfera.

Es dona la circumstància que són substancials les similituds entre Castelló i Reggio Emilia, províncies en les quals s'assenten la gran majoria de les empreses del sector ceràmic d'Espanya i Itàlia. Per aquesta raó la problemàtica econòmica de tots dos territoris guarda grans semblances. Entre altres similituds destaca que tenen un nombre d'habitants molt similar.

Són coincidències que han portat a tots dos presidents a obrir també vies per a compartir experiències i iniciatives en altres camps, com el sector turístic i altres, i fins i tot, tantejar la viabilitat legal d'establir agermanaments o altres formes de relació entre els dos territoris.

José Martí ha fet la pertinent devolució de visita després que el mes d'abril passat rebera a Giorgio Zanni al Palau dels Aules. Martí va explicar llavors els detalls del funcionament del Concurs de Regeneració UrbanA (CRU) que posa en marxa la Diputació de Castelló.