El president de la Diputació de Castelló valora el consens aconseguit en la reunió celebrada ahir, en la qual “es va prioritzar el que ens uneix a tots, deixant a un costat les legítimes diferències”
L'equip de presidència de la Diputació de Castelló ja està treballant en la redacció del document de consens que demà enviarà a tots els integrants de la taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ i als agents socials perquè facen les aportacions que consideren oportunes i, vegada ultimat, remetre-ho al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, tal com es va acordar en la reunió de treball celebrada en la vesprada d'ahir dimecres.
Un document en el qual es demanarà la màxima celeritat al Govern a l'hora de redactar les bases que regularan la concessió de les ajudes anunciades pel president del Govern el passat 27 de desembre de 2022 i en la tramitació d'aquestes, des del convenciment que “el sector no pot esperar sis mesos”.
El document també insta l'executiu central a incorporar a les ajudes a les empreses de fritas, esmalts i colors ceràmics, i al fet que tinguen en compte la incidència que el sector tauleller i afins tenen a nivell social, econòmic i laboral a la província de Castelló. A més, s'advoca pel restabliment de les relacions diplomàtiques amb Algèria perquè les empreses de Castelló puguen tornar a realitzar negocis amb aquest país.
Martí creu que les ajudes haurien de prevaldre a aquelles empreses que no recórreguen ni a la deslocalització ni a la conversió dels ERTES en ERES.
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha mostrat “molt satisfet” pel consens aconseguit en el si de la taula de seguiment del pacte en defensa de la ceràmica, i als seus integrants ha agraït que “hàgem sigut capaces de posar en valor el que ens uneix, deixant a un costat les legítimes diferències”.
Martí espera que la nova iniciativa “també tinga conseqüències positives”, com ja les va tindre el manifest de ‘Salvem la ceràmica’ que signem el passat 30 de novembre, amb el qual aconseguim posar en l'agenda nacional el problema de la ceràmica de Castelló i l'aprovació d'ajudes per al sector”.