Logo de la Diputació de Castelló Logo de Promoció Ceràmica

Actualitat

José Martí ja ha enviat al Govern d'Espanya l'escrit de la taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ sol·licitant la màxima celeritat en la tramitació de les ajudes

José Martí ja ha enviat al Govern d'Espanya l'escrit de la taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ sol·licitant la màxima celeritat en la tramitació de les ajudes
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, en el moment de presentar l'escrit.
1 de Febrer de 2023

El president de la Diputació ha entregat en el registre de la Subdelegació del Govern a Castelló, en presència de la subdelegada Soledad Ten, un escrit remés a la Presidència del Govern, la Vicepresidència Primera i el Ministeri d'Indústria amb les conclusions de la reunió celebrada el passat 25 de gener

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha entregat hui en el registre de la Subdelegació del Govern l'escrit amb les conclusions de la reunió de la taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ celebrada el passat 25 de de gener, per a remetre'ls al president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. El registre dels documents s'ha realitzat en la seu governamental de la plaça María Agustina de Castelló, en presència de la subdelegada del Govern, Soledad Ten.

En el document entregat per Martí en la Subdelegació del Govern consten les quatre conclusions pactades pels integrants de la taula de seguiment: màxima celeritat en la tramitació i concessió de les ajudes als sectors gas intensius; inclusió de les empreses de fritas, esmalts i colorants ceràmics; tindre en compte la repercussió laboral, econòmica i social de les empreses afectades en el territori en el qual estan radicades, i la possibilitat que Espanya reprenga les relacions comercials amb Algèria.

El president de la Diputació creu que són «peticions raonables i justes». També ha referit que fins al moment la campanya de sensibilització empresa per la societat de Castelló liderada per la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic està obtenint bons resultats, perquè «d'una banda s'han aconseguit ajudes i, per una altra, ahir mateix el president del Govern va anunciar que les fritas, esmalts i colorants ceràmics també podran sol·licitar-les».

José Martí valora les ajudes activades pel Govern com a «positives» perquè «encara que en la taula de seguiment hi ha veus que les consideren poc importants, des de l'equip de govern de la Diputació de Castelló reconeixem la seua importància i som conscients que no tenen antecedents històrics». Afegeix que «tal com consta en el document que acabem de registrar, són ajudes que, arribat el moment, si es considerara necessari, es podrien incrementar».

La pròxima reunió de la taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ se celebrarà el 14 de febrer. L'anterior es va realitzar el passat 25 de gener i en ella van prendre part els alcaldes de Vila-real i l'Alcora, les alcaldesses d'Onda, la Vall d'Alba i Almassora, diputats provincials de PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans, i representants de Ascer, Anffecc, Asebec, Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, UGT i Comissions Obreres.

Vídeo