Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló presenta el CRU en els col·legis d'arquitectura de la Comunitat Valenciana i promociona el concurs fora de la província

La Diputació de Castelló presenta el CRU en els col·legis d'arquitectura de la Comunitat Valenciana i promociona el concurs fora de la província
31 de Març de 2024

El diputat de Promoció Ceràmica de la institució provincial, Vicente Pallarés, destaca la importància de “donar a conéixer el Concurs de Regeneració Urbana més enllà de Castelló per a involucrar als arquitectes valencians en l'ús de la ceràmica i convidar-los a participar en esta nova edició del *CRU”.

La Diputació Provincial de Castelló ha presentat el Concurs de Regeneració Urbana (CRU) en els col·legis d'arquitectura de la Comunitat Valenciana i ha promocionat, d'esta manera, el concurs més enllà de la província.

Així doncs, el diputat de Promoció Ceràmica de la institució provincial, Vicente Pallarés ha exposat les bases del certamen d'urbanisme amb ceràmica en el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló, mentres que el departament de Promoció Ceràmica, ha sigut l'encarregat d'ampliar la difusió del concurs en els col·legis de València i Alacant. “Hem acostat als arquitectes i arquitectes de la nostra província, així com de la resta de la Comunitat Valenciana les bases del CRU i els hem animat a utilitzar la ceràmica dins dels seus plans de treball”, ha expressat Pallarés.

En este sentit, el diputat provincial ha destacat la importància de “donar a conéixer el Concurs de Regeneració Urbana més enllà del nostre territori per a involucrar als arquitectes valencians en l'ús de la ceràmica i convidar-los a participar en esta nova edició del CRU, una edició de rècord de participació en la qual podran triar entre 44 espais diferents i presentar projectes originals, per a transformar estos espais en museus a l'aire lliure”.

“Volem que el producte ceràmic siga un element constant del paisatge urbà de Castelló, dels 135 municipis que formen la nostra província, i amb el CRU estem convertint els nostres pobles en grans aparadors de la ceràmica”, ha assenyalat el diputat.

D'esta manera, Vicente Pallarés ha mostrat la seua satisfacció per l'alta participació en esta sèptima edició del CRU que ha aconseguit captar l'atenció de 44 municipis. “Des de la Diputació de Castelló estem molt contents que cada vegada siguen més els ajuntaments que s'interessen en el CRU, ja que és una oportunitat per a ells d'oferir a les seues veïnes i veïns uns espais públics regenerats amb unes obres de gran qualitat arquitectònica”.

Pel que ha animat als arquitectes a “participar en esta nova edició i a presentar les millors propostes per a impulsar nous espais utilitzant la ceràmica com l'element principal”. Ja que, tal com ha recordat, “els dissenys hauran de tindre la ceràmica com a element central del projecte”.

“El desig de la Diputació és fer uns municipis més atractius per a veïns i turistes i, sens dubte, els arquitectes, empresaris i professionals del sector jugau un paper fonamental en la realització d'este pla”, ha insistit Pallarés, qui ha mostrat el compromís de la institució a “continuar recolzant, potenciant i promovent el CRU, com un element per a la regeneració urbana”.

Cal ressaltar que per a esta edició el CRU compta amb una dotació de 225.000 euros per a cadascuna de les execucions de les dos obres guanyadores, més 28.125 euros de subvenció destinada al projecte i direccions per a cada municipi que resulte guanyador.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador