Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló promociona i reconeix la qualitat dels olis d'oliva verge extra amb la convocatòria de la 4a edició dels premis AOVE

La Diputació de Castelló promociona i reconeix la qualitat dels olis d'oliva verge extra amb la convocatòria de la 4a edició dels premis AOVE
26 d'Abril de 2025

La iniciativa, organitzada per la Fundació Intercoop amb el suport de la institució provincial, té l'objectiu de reconéixer els millors olis d'oliva verge extra elaborats a Castelló i per a esta edició s'han convocat quatre premis i categories de participació per a AOVE i un premi per a restaurants.

La Diputació Provincial de Castelló promociona i reconeix la qualitat dels olis d'oliva verge extra amb la convocatòria de la 4a edició dels premis AOVE.

Una iniciativa organitzada per la Fundació Intercoop amb el suport de la institució provincial per a reconéixer els millors olis d'oliva verge extra elaborats a la província. I és que, tal com ha enaltit la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “Castelló és una província d'excel·lència agroalimentària i que té productes únics com és el nostre oli d'oliva verge extra”.

“En la nostra terra es produïxen olis d'alta qualitat i amb estos premis volem posar en valor el segell de sabor castellonenc”, ha assenyalat la dirigent provincial, qui ha continuat dient que “parlar d'estos olis i d'este sabor únic és fer-lo de l'esforç d'agricultors, de les nostres almàsseres per obtindre el millor oli i de la nostra cultura gastronòmica”.

Nombroses poblacions a la província de Castelló, de nord a sud, produïxen, premsen, embotellen i comercialitzen extraordinaris olis d'oliva que es poden adquirir directament de les almàsseres. A més, els paisatges que oferixen les oliveres mil·lenàries en la zona del Maestrat són “tot espectacle que els agricultors d'esta terra han sabut protegir i conservar per al gaudi de tots”, ha subratllat Marta Barrachina.

En este sentit, el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas, ha posat l'accent que “hem de cuidar el sector, als nostres productors, promocionant ferramentes per a posar en valor l'oli d'oliva com a senya d'identitat i d'excel·lència de la nostra terra”. “Des de la Diputació de Castelló tenim un compromís amb els agricultors d'esta terra i continuarem treballant en la difusió i promoció del AOVE perquè arribe a tots els racons, perquè este és un sector que genera riquesa i ocupació, orgull castellonenc”, ha indicat *Fornas.

Per a esta quarta edició, es convoquen quatre premis i categories per a AOVE. D'una banda, es premiarà el millor AOVE frutat verd amarg, un oli amb frutat que recorde a les olives verdes sanes i fresques o a altres fruites o notes verdes amb amarg i picants marcats, encara que equilibrats.

D'altra banda, es premiarà el millor oli frutat madur dolç, un oli que recorde a les olives madures o altres fruites, amb atributs d'amarg i picant poc marcats. També hi haurà un premi al millor AOVE ecològic, així com al millor monovarietal de varietat autòctona de la província de Castelló.

Així mateix, en esta edició es repetix el premi i categoria per a restauració amb l'objectiu de “reconéixer l'excel·lència en la presentació, varietat, ús i coneixement del AOVE, amb especial èmfasi en els olis de la província de Castelló, així com en les tècniques culinàries que realcen les seues característiques”, ha explicat el diputat de Sector Primari.

D'esta manera, podran participar en el concurs totes les empreses setrills que tinguen la seua seu social, zones de producció d'olives, elaboració i envasament d’AOVE a la província. Les empreses presentaran al concurs una mostra composta per dos productes, en dos envasos originals, d'almenys 500 mil·lilitres de capacitat cada un, per cada referència amb la qual es vulga participar en el concurs.

Pel que respecta al termini d'inscripció i recepció de les mostres, està obert fins al 9 de maig. El premi consistirà en el lliurament d'un trofeu en format placa i adhesió amb el distintiu per a identificar el lot premiat. A més, la institució provincial podrà adquirir botelles dels olis premiats fins a un màxim de 500 euros més IVA de cada categoria de premi o similar.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador