Ximo Huguet avança que aquesta pròxima setmana s’obrirà el termini de presentació de productes, que s’estendrà fins el 13 d’octubre
La Diputació de Castelló iniciarà la setmana que ve la recerca del millor producte ceràmic espanyol per a ús en entorns urbans. Es tracta del premi ‘Som Ceràmica’ a la innovació en el món del taulell, que enguany suma la seua cinquena edició promocionant la investigació i el desenvolupament de nous productes en la indústria taulellera castellonenca.
El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha assegurat que “estem treballant per a ampliar la base de mercat de les nostres empreses posant el focus en potenciar l’ús de la ceràmica en nous espais fins ara inexplorats, com en l’urbanisme”. Aquesta iniciativa, ha recordat, es completa amb la celebració del concurs de regeneració urbana, que actualment es troba en fase de recepció de projectes de reforma d’àrees degradades amb material ceràmic local.
Segons ha avançat Huguet, la convocatòria eixirà publicada la setmana que ve en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), amb el qual s’obrirà el termini de presentació de productes fins al 13 d’octubre. Els tràmits s’hauran de fer a través de la Seu Electrònica de la Diputació de Castelló. Respecte a les propostes de producte, quedaran fora de concurs els revestiments exteriors d’edificis i ceràmica interior.
EL GUANYADOR, EN CEVISAMA 2021
El guanyador es coneixerà en la pròxima edició de Cevisama, a Fira València, prevista per al pròxim mes de febrer de 2021. Aquest rebrà l’escultura guanyadora del IV Concurs d’Escultura Ceràmica ‘Ceràmica en cru’, valorada en 3.000 euros.
Per a promocionar el producte, Huguet ha explicat que, a banda del trofeu, la Diputació donarà visibilitat a la firma guanyadora amb la seua participació en un esdeveniment o jornada tècnica amb públic objectiu del municipalisme on podrà mostrar els seus productes.
El premi ‘Som Ceràmica’ al mèrit a la innovació ceràmica en aplicacions urbanes és una iniciativa de la Diputació de Castelló conjuntament amb l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) i la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV).