Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La V Jornada Vigilancer promou una trobada entre sectors que aborden la resiliència sectorial i nous models de negoci

La V Jornada Vigilancer promou una trobada entre sectors que aborden la resiliència sectorial i nous models de negoci
9 de Març de 2023

Més de 150 persones han assistit hui a la V Jornada Vigilancer: Confluències que s'ha celebrat aquest matí en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) amb la presència, en l'acte d'obertura, de David Cabedo vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, qui ha posat en relleu la importància de la cooperació universitat-empresa; Ximo Huguet, Diputat de Promoció Ceràmica de la Diputació de Castelló, que dona suport al projecte, qui ha destacat el compromís ferm de la Diputació de Castelló amb el sector ceràmic promovent diferents iniciatives com Vigilancer i moltes altres; el vicepresident 1r del Consell Rector de l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE), Miguel Nicolás Prior que ha posat en valor la labor del ITC-AICE com a punt de suport per al creixement i la innovació en el sector ceràmic, i el responsable de Vigilancer en l'Institut de Tecnologia Ceràmica, Vicente Lázaro, que ha donat pas a aquesta 5é edició de la jornada.

En aquesta ocasió, i en una conjuntura tan complexa com la que travessa el sector ceràmic, han “confluït” precisament en el Paranimf de l'UJI representants d'empreses l'experiència de les quals ha aportat un gran valor.

En aquesta edició, Vigilancer ha pretés dur a terme una trobada intersectorial en el qual mostrar casos d'èxit, nous models de negoci i aportacions que tenen a veure amb la resiliència sectorial.

Després de l'obertura, Javier Jiménez, Director General en Llançadora, ha iniciat la jornada amb la seua ponència: ”Reinventar-se cada dia” , a continuació, arribava el torn de Javier Llorens, Co-Founder en Airnatech, que no ha pogut acudir per forces de causa major, sent Pablo Aguirre, CEO d'Estudi Cactus qui ha pres la paraula amb la seua ponència: “La digitalització de processos analògics: camí a l'eficiència”.

Després d'una pausa-café ha arribat el torn de Luz Lozano, Gerent de Producte i Màrqueting de Tau Ceràmica, qui ha posat l'accent sobre: “El valor de les persones”, seguida de Marcos J. Lacruz, CEO en NRG Investment, que ha parlat sobre: “Silicon Valen” i l'oportunitat de reindustrialització europea”. Per a acabar, el Soci Fundador d'Iter Consultors i conferenciant, Emilio Duró, ha oferit una intervenció motivacional amb el títol: “No val rendir-se”.

Les persones assistents han mostrat un gran interés en totes aquestes aportacions que l'equip de Vigilancer ha triat per a, precisament en temps convulsos com els que viu el sector ceràmic actualment, poder aportar les vivències i situacions que han travessat i travessen altres sectors i tindre així una referència des dels seus punts de vista i les seues actituds davant l'adversitat.