Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La X Fira d'Art Contemporani de Castelló (MARTE) se celebrarà del 8 a l'11 de juny a l'Auditori de Castelló, amb Marina Núñez com a artista convidada

La X Fira d'Art Contemporani de Castelló (MARTE) se celebrarà del 8 a l'11 de juny a l'Auditori de Castelló, amb Marina Núñez com a artista convidada
2 de Juny de 2023

Es tracta d'un esdeveniment que aposta la qualitat en detriment de la quantitat, on el públic assistent podrà gaudir dels projectes de 16 galeries nacionals

La desena edició de la Fira d'Art Contemporani de Castelló (MARTE) se celebrarà amb entrada gratuïta a l'Auditori i Palacio de Congressos de Castelló entre els dies 8 i 11 de juny, amb la participació de 16 galeries nacionals que ha sigut seleccionades sota el marc de ‘Mart Curated’, actuant com a comissari el codirector de l'esdeveniment, Nacho Tomás.

Enguany l'artista convidada serà Marina Núñez, l'obra de la qual de reconegut prestigi ja ha sigut exposada en el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, la Fundació Joan Miró i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. L'elecció de l'artista convidat es realitza amb perspectiva de gènere, triant cada any de manera alternativa a una dona o un home.

La diputada provincial de Cultura en funcions, Ruth Sanz, ha destacat la consolidació de la fira, assenyalant que en la Diputació de Castelló, principal patrocinadora, “estem orgulloses de tot el fet, pandèmia mitjançant, amb la intenció de mostrar les coses excepcionals que la gent d'ací realitza en el món de l'art contemporani”.

En l'exposició de la Diputació d'enguany en la Fira se situarà un llenç de Maribel Ximénez, titulat Kósovo, que habitualment es troba en el Macvac de Vilafamés i sobre el qual ha actuat recentment el Servei de Restauració de la pròpia Diputació. També s'exposarà un carro manual de bombers de principis del segle XX, que ha sigut donat al Consorci Provincial per l'Ajuntament de Sant Mateu. Amb la seua elecció es pretén realitzar un acte més de reconeixement al cos de bombers, després que els seus integrants hagen hagut de fer front en els últims mesos a incendis molt virulents.

Una vegada més MARTE comptarà amb les seccions, espais i premis habituals com ‘Marte Cerámico’, ‘Marte Social’, amb taules redones on es tractaran temes com les residències artístiques i el registre de la propietat intel·lectual i ‘Marte Orbital’, on diferents institucions exposaran els seus projectes.

Els interessats poden trobar tota la informació sobre la fira en:

https://www.neo2.com/arranca-marte-la-feria-de-arte-contemporaneo-de-castellon/

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador