El Col·legi d’Arquitectes reconeix l’obra guanyadora del II Concurs de Regeneració Urbana (CRU) com a millor proposta de transformació urbana de 2020
La rehabilitació del camí de Sant Miquel, a les Coves de Vinromà, ha estat reconeguda com la millor proposta de transformació urbana de 2020 pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana (COACV). L’obra, promoguda l’any passat per la Diputació de Castelló, ha aconseguit la unanimitat del jurat, que ha destacat el valor arquitectònic del projecte, la seua aportació social i l’ús de la ceràmica com a element característic.
El president de la Diputacó, José Martí, veu en aquest premi un aval a les polítiques provincials de foment de l’ús de la ceràmica en entorns urbans. «Cada dia són més els municipis que aposten pel taulell com a element distintiu per la seua qualitat, vistositat i durabilitat, una tendència que agrada als urbanistes i que va bé a la nostra indústria per a expandir-se a nous mercats».
El projecte es va desenvolupar durant part de 2020 a través del Pla Ceràmic de la Diputació amb un pressupost de 180 mil euros. El disseny, ha recordat Martí, va ser el guanyador de la segona edició del Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació i porta la firma de l’equip format per Alejandro Martínez y Vicente Arastey. Des d’aleshores, el camí de Sant Miquel ha deixat de ser una zona degradada de la part alta de les Coves «per a convertir-se en un punt on desconnectar i fer esport sense anar-se’n molt lluny del casc urbà». La ceràmica és la principal protagonista de l’entorn.
Per la seua part, el diputat Ximo Huguet ha destacat que l’any que ve «seguirem treballant en la mateixa línia de suport al sector ceràmic»: «Continuarem reforçant el CRU com el major aparador de les potencialitats de la nostra ceràmica i tornarem a comptar amb els arquitectes de la Comunitat perquè dibuixen amb taulells el futur de l’urbanisme de la província, d’Espanya i del món».