Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina enaltix el disseny i la innovació de les empreses castellonenques guardonades en els Premis Alfa d'Or

Marta Barrachina enaltix el disseny i la innovació de les empreses castellonenques guardonades en els Premis Alfa d'Or
26 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació entrega un dels tres guardons que atorga la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) i que han recaigut en Ingeneo, Fustecma i Realonda.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit el disseny i la innovació de les empreses castellonenques guardonades en els Premis Alfa d'Or en la seua 48a edició.

 

La primera presidenta de la Diputació ha participat esta vesprada en el lliurament dels premis que atorga la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), que ja ha aconseguit la 48a edició, i que ha tingut lloc en el marc de la fira Cevisama. La màxima representant de la institució provincial ha sigut l'encarregada de fer lliurament d'un dels tres guardons que atorga la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) i que han recaigut en Ingeneo, Fustecma i Realonda.

 

L'empresa de Castelló, Ingeneo, ha aconseguit l'Alfa d'Or pel seu projecte OXYECO™, un equip per a la oxicombustió d'alta eficiència en procés de fusió de la fregida ceràmica que aprofita la calor residual i que està preparat per a la conversió cap a l'hidrogen verd.

 

La també castellonenca Fustecma s'alçat amb l'Alfa d'Or pel seu innovador sistema integral de digitalització de showrooms ceràmics. Mentres que el podi, cent per cent de la província de Castelló, s'ha completat amb Realonda, empresa que ha aconseguit l'Alfa d'Or per la seua implantació en la línia de producció d'un esmaltat en base aigua mitjançant decoració full digital.

 

“Els Premis Alfa d'Or són el reflex del compromís continu i la innovació de les empreses en la indústria ceràmica i del vidre, un compromís molt present entre el sector de la nostra província que hui s'ha alçat amb tots els guardons”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

 

Així mateix, Marta Barrachina ha posat en valor el treball de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre “per continuar impulsant any a any estos premis i estimulant, així, la creativitat científica, tecnològica i artística, cosa que es reflectix a la perfecció en els projectes guardonats”. “Espere que continueu impulsant estos premis i continuar impulsant eixa innovació que tant de bo ens ha portat al clúster ceràmic i al conjunt de la província”, ha finalitzat la presidenta del Govern Provincial.

 

Després del lliurament dels premis celebrada en la vesprada d'este dilluns, primer dia de Cevisama, durant la jornada de demà dimarts tindrà lloc l'acte de lliurament de les actes, memòries i documentació de la SECV dels Premis Alfa d'Or 2024 a l'Ajuntament d'Onda perquè en sigueu custodis en el Museu del Taulell Manolo Safont.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador