Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina enaltix el potencial del Concurs de Regeneració Urbana amb rècord d'espais participants en la seua sèptima edició

Marta Barrachina enaltix el potencial del Concurs de Regeneració Urbana amb rècord d'espais participants en la seua sèptima edició
17 de Març de 2024

La presidenta de la Diputació de Castelló posa en valor el Concurs de Regeneració Urbana (CRU) i ressalta el creixement que ha donat esta iniciativa al llarg d'estos anys fins a aconseguir els 44 espais participants. “Hem batut el rècord de participació i això demostra l'interés dels ajuntaments per la ceràmica”, assegura la presidenta.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit el potencial que ha aconseguit el Concurs de Regeneració Urbana (CRU) amb rècord d'espais participants en la seua sèptima edició.

“Enguany hem portat la participació del CRU a números rècord amb 44 espais participants”, ha assenyalat la màxima representant de la institució, qui ha valorat “molt positivament” l'augment en l'interés suscitat pel CRU perquè “posa en manifest l'interés que tenen els nostres ajuntaments per a renovar els seus espais amb ceràmica”.

“El CRU any rere any està despertant un major interés entre els nostres pobles i ciutats, que presenten propostes per a remodelar els seus carrers i places i convertir els seus espais en museus de la ceràmica castellonenques”, ha subratllat la presidenta.

Així doncs, la sèptima edició d'este concurs ha aconseguit enguany captar l'atenció de 44 municipis. “Representa un important increment si el comparem amb els 26 espais que es van presentar el primer any”.

En este sentit, Marta Barrachina ha destacat que “la ceràmica de Castelló continuarà sent un símbol de renovació i creativitat a la nostra província”. I ha mostrat el compromís de l'equip de govern amb la ceràmica. “Continuarem apostant pel CRU i continuarem invertint en espais urbans per a embellir els municipis i fer-los més atractius per als nostres veïns i turistes”, ha ressaltat la màxima representant de la institució provincial.

La presidenta del Govern Provincial ha mostrat la importància que té este concurs per al sector ceràmic, però també per al desenvolupament dels municipis de la província. “La iniciativa CRU posa en valor als xicotets municipis i els exposa com a vitrines de la ceràmica local, convertint els seus espais públics en museus vius”, ha enaltit Marta Barrachina, qui ha incidit que “continuarem treballant incansablement per a generar noves oportunitats econòmiques, empresarials i d'atracció de talent”, ha indicat.

Per part seua, el diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha manifestat la implicació de tot el sector ceràmic amb el CRU i ha animat als arquitectes i professionals del sector “a participar en esta nova edició i a presentar les millors propostes per a impulsar nous espais atractius utilitzant la ceràmica com a element principal”.

“Volem que el producte ceràmic siga un element constant del paisatge urbà de la nostra província i amb el CRU l'estem aconseguint”, ha expressat Vicente Pallarés. En este sentit, el diputat provincial ha explicat que la convocatòria de la VII edició del CRU i les bases del concurs ja estan publicades perquè els arquitectes puguen presentar les seues propostes per als espais”. Tota la informació de la present convocatòria es pot consultar en la web https://promocioceramica.dipcas.es/va/ en l'apartat concursos.

En este sentit, la màxima representant de la institució provincial ha destacat que “la indústria ceràmica ha sigut i és un dels motors vitals de l'economia provincial i de la creació de riquesa i ocupació”. Pel que ha finalitzat dient que “amb el CRU, pretenem generar noves oportunitats econòmiques per a les nostres empreses i els nostres municipis”.

 

Una Diputació compromesa amb la ceràmica

El compromís que l'equip de Govern Provincial té amb la ceràmica s'ha vist materialitzat esta setmana amb el conveni singular entre la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de l'Alcora per al finançament de la 42a edició del Concurs Internacional de la Ceràmica de l'Alcora (CICA2024). La Junta de Govern de la Diputació ha aprovat un conveni de 6.000 euros amb l'Ajuntament de la capital de l'Alcalatén per al finançament de les despeses derivades de l'organització del CICA 2024. Així ho ha manifestat el diputat Vicente Pallarés, qui ha assegurat que “el Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora és un referent mundial, en el món de la ceràmica, i és un dels concursos més prestigiosos i amb més arrelament i solera al nostre país”.

“Des dels seus inicis la Diputació de Castelló ha defés i ha promocionat este concurs i així ho continuarà fent, recolzant en tot moment la promoció internacional que suposa el CICA per a l'Alcora i per a la nostra província”, ha ressaltat el diputat provincial, qui ha posat en valor el treball que ha realitzat l'Ajuntament de l'Alcora per a aconseguir “el grau de participació i la projecció internacional que ha aconseguit durant els últims anys este concurs”.

Enguany, tal com ha comentat Pallarés, s'han presentat 376 obres, procedents de 51 països diferents. “Obres de gran valor que enaltixen este certamen internacional que va nàixer, fa més de quatre dècades, amb la intenció d'homenatjar el precursor de la ceràmica a l'Alcora i que, sens dubte, ha aconseguit un nivell d'excel·lència i de consolidació màxim”.

El CICA acull cada any a artistes ceràmics de diferents països i, per tant, obres arribades de tot el món, que el que fan és “fer créixer este concurs en quantitat, qualitat, diversitat i notorietat”, ha conclòs el diputat de Promoció Ceràmica.

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador