Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina posa en valor la ceràmica com a element constructiu d'exterior i reafirma la seua aposta per continuar impulsant el CRU

Marta Barrachina posa en valor la ceràmica com a element constructiu d'exterior i reafirma la seua aposta per continuar impulsant el CRU
27 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació participa en el café amb Exagres on, sota el títol 'Valor afegit de la ceràmica en els projectes CRU', s'ha analitzat la iniciativa que ja aconseguix la seua sèptima edició.

La Diputació Provincial de Castelló impulsa i reforça el seu suport al sector ceràmic a través de diferents iniciatives entre les quals es troba el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU). Per a la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, “el CRU no sols és un concurs, és sinònim d'impuls a la ceràmica, regeneració urbana dels municipis més xicotets i orgull de la província”.

 

Amb la seua sèptima edició ja en curs, el CRU s'està consolidant com una de les grans cites anuals del món de l'arquitectura i l'urbanisme a nivell espanyol, un mèrit que se suma a la seua ja consolidada labor de promotor de l'ús del taulell en entorns urbans. Tot això ha sigut objecte d'anàlisi durant la jornada d'este dimarts en Cevisama, la fira internacional de referència del sector ceràmic que es desenvolupa en Fira València fins al pròxim 1 de març.

 

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha participat en el Café amb Exagres on, sota el títol 'Valor afegit de la ceràmica en els projectes CRU', ha posat en valor les bondats de la ceràmica com a element constructiu d'exterior i ha reafirmat la seua aposta per continuar impulsant este certamen. Un concurs els projectes guanyadors del qual són seleccionats per la seua qualitat arquitectònica, adequació als fins, condicions d'utilitat, accessibilitat i sostenibilitat, i tenint la ceràmica com a material principal per al desenvolupament d'estos.

 

La primera presidenta de la Diputació de Castelló, ha afirmat que “la indústria ceràmica és un dels majors motors econòmics de la província de Castelló, de la creació de riquesa i ocupació”. “Des de l'administració provincial vam mostrar el nostre total suport a este sector i amb concursos com el CRU impulsem el foment de l'ús del producte ceràmic per a la regeneració d'espais urbans de la nostra província”, ha incidit Marta Barrachina durant el café col·loqui que ha compartit amb l'arquitecte i comercial tècnic de Exagres, Ezequiel Campos; l'arquitecte guanyador del CRU V a Puebla de Arenoso, Javier López amb el projecte 'La mirada circular'; els arquitectes guanyadors del CRU V a Canet lo Roig, Carlos Sánchez i Luis Navarro amb 'Camí de rajoles grogues'; i l'arquitecta cap de la secció Promoció Ceràmica de la Diputació, Silvia Pérez.

 

Per a la màxima representant de la institució provincial, “l'experiència CRU és el millor aparador perquè els municipis xicotets siguen el gran taulell de la nostra ceràmica a través de la seua utilització per a dignificar espais públics”. “El llegat CRU serà un gran museu de la ceràmica gràcies als nostres municipis que seran els seus millors estands”, ha afirmat Marta Barrachina.

 

La presidenta de la Diputació de Castelló ha mostrat el seu agraïment a Exagres i als arquitectes guanyadors de la quinta edició de CRU a Puebla de Arenoso i Canet lo Roig “els qui hui ens expliquen com ha sigut el procés i l'excel·lent resultat que els veïns ja poden gaudir”. Així mateix, Marta Barrachina ha animat als municipis a acollir este tipus de projectes “perquè el CRU pot ser el propulsor per a la generació d'un nou espai i atractiu turístic en la seua localitat gràcies a la nostra ceràmica, ADN de la província”, ha insistit la presidenta provincial, qui al seu torn ha animat als despatxos d'arquitectura i professionals al fet que presenten les seues propostes per a la nova edició. Sobre aquest tema, per a la sèptima edició el CRU compta amb una dotació de 225.000 euros per a cadascuna de les execucions de les dos obres guanyadores, més 28.125 euros de subvenció destinada al projecte i direccions per a cada municipi que resulte guanyador.

 

La presidenta del Govern Provincial ha posat en valor el reconeixement que ja ha adquirit el CRU i, en el conjunt de les edicions ja celebrades, s'han presentat més de 180 projectes d'arquitectura, s'han executat huit obres i dos es troben en procés de licitació. Estes dos obres són les que van guanyar l'anterior edició, i els projectes de la qual es materialitzaran a Montán i Arañuel.

 

En conjunt, la institució provincial ja ha destinat més de 2 milions d'euros en obres en municipis de la província i com ha incidit la presidenta Marta Barrachina, “des de la Diputació de Castelló continuarem apostant per la ceràmica en espais urbans, perquè els municipis més xicotets compten amb l'ajuda necessària per a invertir en els seus espais públics, siguen més bonics i compten amb nous atractius i reclams turístics”.

 

La primera presidenta de la Diputació ha finalitzat posant en valor que és fonamental anar de bracet d'experts, arquitectes, tècnics, empreses del sector, ajuntaments, “perquè tots ells són els pigments essencials per a dignificar els espais urbans del nostre territori i que la ceràmica de Castelló continue sent el nostre passat, el nostre present i sobretot el nostre futur”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador