Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina realça l'efecte multiplicador que té la ceràmica en les oportunitats, l'ocupació i l'economia de la província de Castelló

Marta Barrachina realça l'efecte multiplicador que té la ceràmica en les oportunitats, l'ocupació i l'economia de la província de Castelló
26 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació inaugura l'estand de la província en Cevisama que, sota el paraigua de Castelló Terra de Ceràmica, congrega fins a 19 municipis del clúster ceràmic de la província.

“Castelló és Terra de Ceràmica, un tresor que reflectix l'esperit innovador d'una terra que mira sempre cap al futur amb determinació”. Així ha començat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, la seua intervenció durant la inauguració de l'estand de la província de Castelló en la 40a edició Cevisama, la fira internacional de referència del sector ceràmic que es desenvolupa en Fira València fins al pròxim 1 de març.

 

Durant la inauguració, la primera presidenta de la Diputació ha remarcat l'efecte multiplicador que té la ceràmica en les oportunitats, l'ocupació i l'economia de la província de Castelló i que “gràcies a la ceràmica, Castelló és present a tot el món”. Tot això ho testifiquen les dades. Sobre aquest tema, Marta Barrachina ha insistit en l'efecte multiplicador que té la ceràmica a la nostra província ja que “de cada euro invertit es generen quatre i de cada ocupació creada directament pel sector es generen quatre llocs de treball de manera indirecta o induïda, “per tant, la ceràmica fa multiplicar les oportunitats i el futur de la nostra província”. Així mateix, la presidenta de la Diputació ha incidit en què la ceràmica és el 23% del PIB i el 21% de l'ocupació total de la província. Així mateix, el 94% de la producció nacional i el 80% d'empreses del sector estan en el nostre territori. “I en esta fira són quasi 60 empreses castellonenques, de diversos municipis de la província, que mostraran als més de 75.000 visitants previstos, el talent que té la província de Castelló”, ha indicat la presidenta provincial.

 

La presidenta del Govern Provincial ha posat en valor Cevisama i, com ha exposat, “des de la Diputació de Castelló celebrem el continu prestigi de Cevisama que des de fa 40 anys s'ha consolidat com una fira líder a nivell mundial en la ceràmica”. Marta Barrachina ha afegit que “celebrem el seu impacte positiu a la nostra província, en el sector i la seua exposició al món és innegable”. La presidenta del Govern Provincial també ha posat en valor Cevisama com a “punt de trobada imprescindible per a aquells professionals del sector ceràmic que busquen inspiració, coneixement i oportunitats de negoci i estic segura que esta edició serà una nova font d'oportunitats per al sector ceràmic castellonenc”.

 

Per a la present edició, l'estand de la Diputació de Castelló congrega fins a 19 municipis del clúster ceràmic de la província, els qui durant esta setmana mostraran els seus projectes de creixement i posicionament industrial. “Des del govern provincial volem ser presents, volem treballar i volem reforçar el clúster provincial perquè isca més reforçat com el referent provincial que ja és”, ha indicat la màxima representant de la institució provincial.

 

Els municipis de Castelló que assistixen a Cevisama sota el paraigua de la institució provincial són l'Alcora, Almassora, Betxí, Burriana, Cabanes, Castelló, Figueroles, la Pobla Tornesa, Llucena, Moncofa, Nules, Onda, Ribesalbes, Sant Joan de Moró, Vall d'Alba, Vall d'Uixó, Vilafamés, Vila-real i Xilxes. Així, durant esta setmana la institució provincial acompanya al sector de la província de Castelló reforçant el seu compromís per impulsar quantes accions siguen necessàries per al seu continu progrés, desenvolupament i innovació.

 

A més d'eixe gran aparador per a presentar les últimes tendències, projectes i innovacions en el sector ceràmic a través de Castelló Terra de Ceràmica, la presidenta de la Diputació reforça el compromís de la institució provincial a alçar la veu i estar al costat del motor estratègic de la província. “La Diputació de Castelló com a govern provincial, som ferms defensors d'este sector vital per a esta terra”, ha indicat sobre aquest tema Marta Barrachina.

 

La primera presidenta de la Diputació ha recordat que “és molt el que Castelló deu a la indústria ceràmica i per això és just que ara, quan la conjuntura internacional ha provocat una de les majors crisis de la seua història, les institucions hem d'estar al costat del sector en totes i cadascuna de les seues reivindicacions i ajudar-lo en tot allò que el marc de les nostres competències permeta”.

 

En este punt recordar el recent acord reeixit entre el Consell i Ascer que possibilitarà una campanya de promoció ceràmica de la província de Castelló. Una campanya que comptarà amb una injecció per part de la Generalitat de 600.000 euros i la qual es dissenyarà seguint les necessitats del propi sector ceràmic de la província.

 

Així mateix, la presidenta de la Diputació va registrar a mitjan gener en la Subdelegació del Govern la petició de reunió dirigida al ministre d'Indústria, Jordi Hereu, per a elevar al màxim la defensa del sector ceràmic de la província, i aconseguir que el Govern Central arreplegue i atenga les seues demandes. Una petició de reunió que encara no s'ha materialitzat.

 

La presidenta de la institució provincial ha incidit durant la seua intervenció en què “el binomi ceràmica i Castelló és una fórmula que funciona; és l'adhesiu que unix el nostre territori” i ha remarcat que “no s'entendria la província de Castelló sense la ceràmica”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador