La proposta bat rècord de participació en sumar 13 espais més que l'any passat, quan ja es va trencar el sostre de peticions
El Concurs de Regeneració Urbana (CRU) ha arrancat la seua quarta edició amb molt bon peu. Segons ha informat aquest dimarts el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, el programa estrella de la Diputació per a promocionar l’ús de la ceràmica en entorns urbans ha assolit aquest 2021 la xifra rècord d’espais aspirants a reformular-se amb els avantatges del taulell fet a Castelló.
Huguet ha anunciat que la primera fase del concurs, que suma quatre edicions a les seues esquenes, ha aconseguit captar l’atenció de 38 municipis castellonencs. «Això representa un important increment si ho comparem amb les 25 propostes d’espais presentades ara fa un any, quan ja es van batre les xifres més altes de participació des del seu llançament en 2018».
Del llistat de sol·licituds s’extreuen les candidatures de les Coves de Vinromà, Traiguera, Vilafamés, Montán, la Llosa, Gaibiel, Nules, Jérica, Aín, Geldo, la Serra d’en Galceran, la Vall d’Alba, Vinaròs, Atzeneta del Maestrat, l’Alcora, Canet lo Roig, Forcall, Betxí, Benafigos, Almassora, Moncofa, Benicàssim, Almenara, Càlig, Villanueva de Viver, Benicarló, Borriol, Llucena, Onda, Castellnovo, Almedíjar, Cabanes, Tales, Morella, Argelita, Puebla de Arenoso, Alcudia de Veo i Sant Joan de Moró.
Durant tota aquesta setmana s’analitzarà cada proposta per a certificar que compleixen amb tots els requisits i s’elaborarà la relació d’espais finalistes, que previsiblement passarà per Junta de Govern el pròxim dimarts 30 de març per a la seua aprovació definitiva. A partir d’ací serà qüestió de dies que es publique tota la documentació al portal web de Promoció Ceràmica perquè els equips d’arquitectura i enginyeria comencen a treballar en les seus propostes de renovació urbana.
El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha valorat «molt positivament» l’augment en l’interés suscitat pel CRU perquè «posa de manifest que cada dia més els nostres ajuntaments estan més conscienciats de que l’ús de la ceràmica és la millor opció, en quant a qualitat i usabilitat, per a renovar espais urbans».
Abans de l’estiu, un comité format per experts tècnics escolliran les dues millors idees de renovació urbana presentades en aquesta segona fase. Ambdós, ha recordat Huguet, s’executaran al llarg de 2022 a càrrec del Pla Ceràmic de la Diputació de Castelló, per al qual es reservaran 400.000 euros del futur pressupost provincial. A banda d’això, la institució provincial també es farà càrrec del cost de la redacció del projecte i de la direcció d’obra.